Älskahata makeup.

08.10.2016 kl. 12:06
Känslan då man ett par dagar sedan funderat på host/höst kombon och sedan får värsta hostan. Jappjapp.

Häremellan hann jag dock till och med med att få sitta i en sminkstol, och få härrrliga färger målade på mig av en underbar make-upkonstnär (mer om allt varför snart på EstradpoesiFI!!!)!

dizi tv di2i Jag har som ett mål att lära mig ta selfie 1. utan att prata, och 2. när jag lyckas vara tyst så inte skaka med kameran. Hade en almost-good one, men suddig. Hmm. Eller kanske jag bara fortsätter med babblandet och låter mina selfies representera den jag är. Suddig eller babblig med massa miner!

Har radikalt minskat på overall make-up användandet, sådär förutom på scenen. Dilemmat av att veta av att något är tämligen ohälsosamt för en och mycket påverkat av samhällets press och normalisering vägt emot älskandet av glitter-färg-kreativ lek.

Vill ju gärna liksom ge ett exempel till eget barn av att man inte måste använda det. Och just fundera på egna orsaker av att använda sådant.

Det är ju mer okända medel, dubiösa komponenter och dylikt i all kosmetik (jeps, också nagellack, som ironiskt nog oftast trycks på som första, och "inte lika farliga" makeup särskilt till barn som anses som "flickor"), och makeup- branschen har hårda, men inte lika hårda regulationer på sig som t.ex läkemedelsbranschen trots att detta är produkter man ofta bär i sådana tidslängder att det sugs upp av kroppen mycket effektivt. Jag hoppas verkligen att det passiva tvånget som leder till bruk av make up skulle lättas på. Kände sådan glädje då jag såg Alicia Keys go outta-makeup på röda mattan. Må verka löjligt smått, men på riktigt hur många representanter i någon media har vi som är utan make up - särskilt i Hollywood???? När ser vi "kvinnor" någonstans i media utan make up som "förstärker" drag? Och hur ofta ser vi "män" med make up på samma sätt?Det att ena är så starkt överrepresenterat och andra underrepresenterat (och ofta dissat -om det inte är hårdrocksmask typ) är för mig det starkaste symptomet på att något i systemet är riktigt off-beat-off-key-uppochner.

Följer med så mycket jag hinner t.ex Kemikaalicocktail och CosmEthics - för det ligger nog djupa etiska frågeställnignar i ett fenomen som påverkar så många, baserat på "kön"-yttre attribut.


Igår vart det i alla fall kul, för vi fick lekt kreativt med makeup med barnet - halloweenaktig fest och testande med massa fina färger och glitter-glitter-glitter. Och peruk på som topp!
SÅ länge det inte är ett ens ett smygande, passivt tvång är det kul. Ändra former, färger, skapa som målningar. LEKA.

Har tänkt på att det här med makeup är lite som när man leker som barn - det är jättekul att leka polis och fånge. Men sen om DU måste vara fången precis-alltid-varjegång för att ens få vara med ock leka, eller blir fånge på riktigt bara för att du har vissa yttre attribut.
Då är det inte kul längre.


 

dizi di2i digging it blue dress poet artist yellow boots


Grafik, illustration, design / Musik, rap, hip hop, kompositör / Estradpoet, ordkonstnär, dyslektiker / Konstnär, kreativitet, blandras i kultur


LINK; där hittar du allt möjligt från musik till poesi, grafik och evenemang jag hållit på med under mina år.


LINK; min artistsida på Fb

På Instagram: di2i


---


dizifinlandÄTÄTÄTgmail.com

En människa som upptäcker livet på smala, vindiga stigar

---

Raaseposse projektet jag producerat, ladda och lyssna!
 


---

BLOGS

Anne Hietanen
Anna Lindholm
Angelina Davini - En Frisörs Blogg
Biffen!
Emmelemzie
Fager Dam
Grön i Åbo
Hipsu
Karin
Linn Jung
Mmalins
Nanó
Nickby Rapporterar
Oscar Lehtinen
Diktpool
Sandra Vaihela
Satu
Smilla
Peppe
Pimples
Red
Tommix!
Tubbs
Vonne

---

FOTO & KONST

Estradpoesi FI - ORDKONST och poesi

Gasarvid ​ - konst
Haliz - foto
Hobbyfotografen​ - foto
Laura Mendelin​ - foto
MINIMAL Street Art
NIMI​ - konst
Tee​ - foto

---

MUSIK

Qruu's blogg och hemsida

music - iD (iLL Division) min & brors musik
music - diZi's myspace

---