Var som salt, socker, chili och kaffe 2017!

Efter veckolånga flunssa-åkommor trodde vi att nyåret fick börja i goda tecken, men tji fick man!

Hela huset har nappat på senaste modet- le grande influensa, och ånjuter nu röd säsongsenlig magenta-ton runt räsborrar, inredningsdekor av näsdukar, och vi är riktigt heta.

Skämt åsido så har 2016 gett mycket att tänka på, och jag personligen hoppas 2017 bringar mer reaktioner mot orättvisor och mindre grå massa som bara masar framåt.
Mer poesi, konst och grafik.
Mer empati. Mer jämlikhet, mer jämställdhet.
Eller kanske mer språkande för det.

Så lade upp lite tankar visuellt i bild och i text:
ertrudsgn new year sugar spice coffee design
"Upcoming: 2017, what's needed?

2- SALT-a saying in Swedish goes "ta det med en nypa salt". Can mean that things are not to be taken seriously, but can also be interpreted as a slight hint of encouraging not to believe all said and stated. I mean, look at our political fields...

0 - CHILI and SEASONING - A helluvalot of strength. Keep sprouting that fire. Dare to stand out in the middle of mayo. In the sweet-potato-pie, in the soft cheese. Dare to speak up when needed.

1 - SUGAR - Be kind. Be polite- Be a fellow human. Treat yourself too. Forgive yourself and others.

7 - COFFEE - Wake up. See reality.
Boost yourself and collect energy. Go on, even when it feels hopeless. And keeping on does NOT always mean to burn yourself out - it also means that you can create your own boundaries and learn when to say no to protect yourself. Choose your battles."Kommer nu forstätta bygga på albumet med musik - organisk rytmhiphop-ish stil med sång och rap, önska mig att tonsil OP kommer snart, njuta POESI och det fina i att vi Finnar får delta i Sveriges Mästerskap i Poetry Slam 2017 (!), måla och planera utställning, hoppas på få göra mycket grafisk design, älska hunden, barnet och mannen.
Det är riktigt tillräckligt. Det är bra.
That's jus awesome.

Ha ett tryggt nytt kalenderårs-firande!


 
31.12.2016 kl. 17:40

Ploppande revben och allhelgona

Blev lite oförutsagt sjukledigt förra veckan då ett revben gick ur led, så man har fått ta det lite lugnare nu! Bättre nu, så pass bra att vi kunde hålla igång vår Halloween-tradition av att klä ut/upp sig och kolla lite Hallowee-nig film och mysa!

Man skall ju klä sig till "skrämmande" grejor på Halloween, så jag körde lite brotts och historiemässigt-statistiskt sett "mest skrämmande", den-vite-privilegierade-mannen!

Men, lyckades kanske dock efterlikna min bror ganska totalt på samma gång!

dizi man suit up
Det är ganska trevligt att klä upp sig till "man", visar hur mycket egentligen kön är en social konstruktion! Rekommenderar kolla upp Ron Nordströms "365 days with Me, Myself & I" förresten sådär som konstprojekt som väcker tankar om identitet, kön och häshtäg #howtobeaman !

ablino bat dead
Kiddon var en död albino fladdermus (förra året var hen "en albino fladdermus"... så ganska logiskt händelseförlopp!)

jdiz morph
Kunde ju inte låta bli att göra en morph-bild på mig och bror. Halva ansiktet här är hans! Måste nångång ta det riktigt på riktigt liksom. Roligt annat fakta är att när man pitchar ner min röst på band så låter det ganska bra som han som yngre! it's in the genes!


Trivs med allhelgona och Halloween, för det finns en viss djup tanke i att kunna verkligen försöka förkroppsliga andra skepnader, varandeheter. Och kontrasten i tystnadet och lugnet som kommer efter det mer "hoppsiga" - eftertanke i att minnas de som funnits och inte finns mer. Som sökt sina vägar på så olika sätt.
Lite som att minnas att vi alla är sökande själar och varelser som möter mullen någongång.

En påminnelselapp om att njuta medan vi kan och göra vårt bästa för en bra värld för de som kommer komma efter oss.
 
06.11.2016 kl. 23:56

Att göra, fixa och...

HÄR kan man se hela Efter Nio - programmet!

Jag tycker programledarna gjorde bra ifrån sig, med tanke på att det var deras första gång att dra improesi. Och det på TV!


Nu emellan flunssavarven har jag ändå hunnit med en hel massa (annat än att uppdatera min egen blogg) Presslunch för Bokkalaset, logofixande till huipputyper, hundkrafsning och snart är jag färdig med videoediten från Kobra Jamen!

Sen var det till att plocka vackra höslöv och hoppas deras färg hålls med lite fixativ bland annat.

Från presslunchen finns det foton och grejs på EstradpoesiFI, och jag blev så glad att se bilderna som Kevin Smith knäppte. Ofta är jag ju själv bakom kameran, så det känns roligt att få heltotalt satsa på att vara framför den för en gångs skull!

Här med Jonas, som vann första Bokkalaset Poetry Slam 2011, och jag som förra gångens vinnare har ju glädjen att MC:a detta års! Foto: Kevin Stewart

Läste liksom på riktigt ur Sirkka Turkkas dikter här. Make it real, tycker jag, om man bara kan! Foto: Kevin Stewart


Nu vidare i väntan på renderering, och att tévattnet bubblar fullt upp!
26.10.2016 kl. 21:27

Älskahata makeup.

Känslan då man ett par dagar sedan funderat på host/höst kombon och sedan får värsta hostan. Jappjapp.

Häremellan hann jag dock till och med med att få sitta i en sminkstol, och få härrrliga färger målade på mig av en underbar make-upkonstnär (mer om allt varför snart på EstradpoesiFI!!!)!

dizi tv di2i Jag har som ett mål att lära mig ta selfie 1. utan att prata, och 2. när jag lyckas vara tyst så inte skaka med kameran. Hade en almost-good one, men suddig. Hmm. Eller kanske jag bara fortsätter med babblandet och låter mina selfies representera den jag är. Suddig eller babblig med massa miner!

Har radikalt minskat på overall make-up användandet, sådär förutom på scenen. Dilemmat av att veta av att något är tämligen ohälsosamt för en och mycket påverkat av samhällets press och normalisering vägt emot älskandet av glitter-färg-kreativ lek.

Vill ju gärna liksom ge ett exempel till eget barn av att man inte måste använda det. Och just fundera på egna orsaker av att använda sådant.

Det är ju mer okända medel, dubiösa komponenter och dylikt i all kosmetik (jeps, också nagellack, som ironiskt nog oftast trycks på som första, och "inte lika farliga" makeup särskilt till barn som anses som "flickor"), och makeup- branschen har hårda, men inte lika hårda regulationer på sig som t.ex läkemedelsbranschen trots att detta är produkter man ofta bär i sådana tidslängder att det sugs upp av kroppen mycket effektivt. Jag hoppas verkligen att det passiva tvånget som leder till bruk av make up skulle lättas på. Kände sådan glädje då jag såg Alicia Keys go outta-makeup på röda mattan. Må verka löjligt smått, men på riktigt hur många representanter i någon media har vi som är utan make up - särskilt i Hollywood???? När ser vi "kvinnor" någonstans i media utan make up som "förstärker" drag? Och hur ofta ser vi "män" med make up på samma sätt?Det att ena är så starkt överrepresenterat och andra underrepresenterat (och ofta dissat -om det inte är hårdrocksmask typ) är för mig det starkaste symptomet på att något i systemet är riktigt off-beat-off-key-uppochner.

Följer med så mycket jag hinner t.ex Kemikaalicocktail och CosmEthics - för det ligger nog djupa etiska frågeställnignar i ett fenomen som påverkar så många, baserat på "kön"-yttre attribut.


Igår vart det i alla fall kul, för vi fick lekt kreativt med makeup med barnet - halloweenaktig fest och testande med massa fina färger och glitter-glitter-glitter. Och peruk på som topp!
SÅ länge det inte är ett ens ett smygande, passivt tvång är det kul. Ändra former, färger, skapa som målningar. LEKA.

Har tänkt på att det här med makeup är lite som när man leker som barn - det är jättekul att leka polis och fånge. Men sen om DU måste vara fången precis-alltid-varjegång för att ens få vara med ock leka, eller blir fånge på riktigt bara för att du har vissa yttre attribut.
Då är det inte kul längre.


 
08.10.2016 kl. 12:06

Host

Host och höst är ju nästan lika.
Såhär vardagsfilosoferat.
Löv kracklar, folk kracklar.
Det är regn, blött och fukt, och snor, nys och täppthets-lukt.

Mycket händer och sker, skriver massa bidrags och stipendie-ansökningar för EstradpoesiFI, tar emot anmälningar till Poetry Slamen och JAMen, njuter av höstens färger och kracklar.

Och diggar att jag håller på att lära barnet använda ordet "respit". Man får till exempel ansöka om respit om man märker att städandet var bristfälligt och tavara annars riskerar åka på "paus". Eller om spel eller bok är-bara-så-intressant så kan respit ansökas till läxläsning ibland.

Vi har en ordbokshobby, både barnet och jag - vår gamla ordbok tjänar väl. När vi inte vet ett ords betydelse så är uttrycket "gå och hämta ordboken" aktivt. Det känns roligt och mysigt till exempel att stå och kocka mat medan barnet sitter brevid och läser, berättar vad ordet betyder sådär på riktigt. Sen diskuterar man ju modernare definitioner i många fall också. Funderar på att önska en 2016-ordbok till julklapp, tror tejpningarna på våran bok börjar vara ganska så sköra!

doodle dog doodledog ertrudsgn illustration muu bää vovMitt glad-projekt Doodledog-lite illustrerade hundar för att hålla humöret uppe, blev inpirerat av Worlds Animal Day

Doodledog for World Animal Day 2016
"Let me sing you the song of my peoooooooople"

Lets remember those fuzzy, hairy,
scaled, wet, scary
beings of this earth that cannot talk for themselves.

Lets listen a bit harder
we might understand
not words
but truths.Och så blev jag inspirerad att börja på en haiku-inspirerad dikt någon vecka sedan, sitter och editerar den nu, nog kom jag på några fnissigtroliga tankar. Kanske jag provar dra den på KOBRA jamet!
 
06.10.2016 kl. 13:33

Födelsedag och bröllopsdag

Det betyder att det var en PIZZAdag!

Firandet gick med en flip av flunssa, lite jobb och bror på besök!
Har ju födelsedag och bröllopsdag på samma dag, man kommer lättare ihåg sånt då!
doodle dog birthday doodled di2i ertrudsgn illustration adoptdontshop yesalldogsYe olde dog proverb "It's my party, and I growl if I want to", doodledog från en tid tillbaka!

älskade
Älskade.

Och att ha stämpel på giftaspappren var en av de bästa grejerna jag valt. Tänkte nog inte att jag skulle gifta mig egentligen någonsin, men inser nog att en stor del av det har sin rot i strukturer av mångtusende år av ojämställdhet och segregation mellan människor pga.yttre attribut och hur allt det framkommer i samhället och enskilda relationer.
Förutsättningarna för vad som helst för föhållanden har stora utmaningar i och med det. Då det dehumaniseras och segregeras så lider ju vilket förtroende som helst mellan de som segregeras från varandra.

Att välja dela mitt liv med en annan medmänniska som ser mig som, och behandlar mig som människa (och inte en könsdels-definierad-varelse) är bästa motmedlet emot trycket utifrån.

En partner, kumpan och jämlik, vars värderingar, tankar och emotionella välmående betyder världen för mig ser jag A som.
Livsmedarbetare och framtidsförsäkring, trygghets-armhåla och prioritet.

Varje vardag är viktigare än firanden, så
PIZZA
och hunden
och han

är allt vad jag behöver för stunden.

hunden"Who? Me?"
24.09.2016 kl. 22:08

FEmeme; feministiska memes!

Denna vecka gäst-instar jag på Finlandssvenska Feministers stafett-insta-konto!
Så här heter det: fi.sv.fem!

Idag kör jag MEME-ONSDAG!!!
Alla de där kivoga memena om ämnet man råkar på, endel roliga, andra sorgliga fakta, mesta smarta (blir kanske lite djur också! Djur är bra!)
fi.sv.fem instafeminism finlandssvenska feminister


Har redan hunnit skriva om makeup älska/hata, abelism, och lite om roller man kan möta som artist men också som feminist.

Roligt initiativ detta insta-konto, ni hittar gruppen också på FB! Och ett öppet community finns också.
24.08.2016 kl. 10:05

Underlandets hälsocentral

Och så kracklar man.
Igen. Otroligt otrevligt att veta att de här konstanta flunssorna, migränerna och nervsmärtan kunde undvikas med att choppa av en liiiten bit överaktiv tonsill.

Fick nu i alla fall bokat telefontid till läkaren angående toncillen - hen hade GLÖMT höra av sig som lovat tidigare.
Så, basically dras hela processen ut för att sjukvården tydligen är helt för överbelastad - vilket påverkar individers möjligheter att utföra jobb/social samvaro/hobbyn/L.I.V.E.T och påverkar därigenom det stora också. Så där som nationella ekonomin etc.

För om man inte kan må bra och agera normalt, är också nyttan man kan bidra med till helheten mindre. För att nu inte ens tänka på allt det onödiga lidandet folk och hela familjer går igenom för sådan här häsocentral-och-vård-karusell.

Ultimat, och mest effektfullt och nyttigt, vore ju att folk kom åt VÅRD snabbt och effektivt INNAN besvär blir svårare eller förvandlas till kroniska. Det kostar mer både emotionellt och ekonomiskt sett, samt skapar överlag misstro och hopplöshet.

Snabb vård då behov av hjälp uppkommer.
DET skulle inhämta en hel del besparingar i längden.
Behövs lite långsikt och inte bara kvartaltänk.
Kvartaltänk är lika logiskt som Underlandet.

Nåväl, i Underlandet skulle man snabbt choppa av hela huvudet istället för bara tonsill.


Men, det skulle i alla fall vara SNABBARE process än denna "vård".

 
19.08.2016 kl. 09:02

Den TORRA aldrig-oftalistan

Tänker vara riktigt torr i mina svar.


Vad skulle du aldrig...

Äta?
Sådant jag är allergisk mot.

Dricka?
Ananas-saft. Allergi och en sorts trauma av att utsättas för dess lukt konstant som barn då det typ var det enda bror kunde äta.

Skoja om?
Pedofili.

Ha på kroppen?
Våldtäkstman/-män.

Vilja uppleva?
Det här samhällets normaliserade sexism och ojämställdhet.
Men...

Kunna arbeta med?
Barnpornografi.

Säga nej till?
Man får alltid säga nej.

Googla?
Barnpornografi.

Göra offentligt?
Tja. Det jag inte gör offentligt strävar jag att inte heller göra privat.

Blogga om?
Försvarstal för våldtäktsmän, rasister eller andra ignoranta varelser.


doodleg vardag skrivbord dizi illustrationMitt skrivbord, just nu; anteckningar och doodledogs och pennor.
 

Vad hittar man alltid/ofta...

På ditt skrivbord?
Små ritade hundar. Doodledogs.

Under din säng?
Mina akrylfärger, halsdukar och böcker.

I din jackficka?
Små illustrationer, stenar, pappersbitar, näsdukar och hundbajs-påsar.

Bakom din kylskåpsdörr?
Hyllor.

Vid sidan av ditt handfat?
Tvättkorgen.

Högst upp i din bokhylla?
Beror på vilken bokhylla.
På en en dödskallemask jag skapat, på den andra bland annat psykologiböcker och romanserier, bröllopschampagne-flaskan och foton.

Längst ner i din tvättkorg?
Beror på vilken tvättkorg. Men damm är populärt och gemensamt för båda.

Framför näsan på dig?
Grafiska produkter jag skapar.

I dina tankar?
Grav irritation på strukturens påverkan på individens lidande.
Och poesi. Och glädjen över hunden.

09.08.2016 kl. 20:19

Fina flickor håller käft

Eller så inte.

Det här var ett nöje för intellektet och humorn!

 

Annat som hittils hänt idag:
-komponerade en vals med arbetsnamnet "Bigotry And Flowers"
- Läste en intressant artikel om at få bestämma om sin egen kropp. Särskilt om barn. Handlade om hål i öronen. Läste med djupa suckar kommentarerna under den på sidan som postat den. Mycket "för att jag aldrig känt så så är det inte så"-retorik. Jag tänekr att man inte har rätt att choppa, ploppa eller permanent förändra en annan individs kropp om inte det finns hälsoskäl för det. Förhudar, hål i öronen, tatueringar.
- Sökte botaniska referenser till en grej som är på kommande.

doodledog doodle dog dizi di2i illustration Det här var inte idag, men gjorde min dag bättre häromkvällen med att tänka på hundar och rita en doodledog! Googlade doodledog och di2i (mitt insta-namn) och märkte att jag ju nog gjort en hel del doodledogs! Borde kanske hitta på något trevligt med dem.
01.08.2016 kl. 11:46

Åska och rasismdebatter och poliser som skuldlägger våldtäktsoffer

Har njutit av åska idag med middag på balkongen (den var så pass långt borta att det var tryggt), desensitiviserar barnet lite för denne har blivit så skrajsen för det väldans vackra naturfenomenet!

Har väl alltid själv tyckt om åska, det är så vackert, skönt och roisigt! Färgerna är så djupa och pockande!

Så har det ju igen varit "nätta" (enligt Kariska-dialekt = konstigt, inte bra, tvärtom än nätt) diskussioner på min fb om rasism. Det är förunderligt hur endel VILL läsa in något helt annat i texter än vad som står skrivet!

HUR man än definierar, tas det inte in, fastän man tidigare utfärdat varningar om att osakliga kommentarer raderas, går det inte fram. Att kunna motivera och förklara, dessutom artigt har jag vuxit upp med sedan barn. Vi hade en bra utmaning i att måsta motivera varför vi skulle få godis om det inte var godisdag! Man lärde sig ganska snabbt att "FÖJAVILL" eller "FÖJATYCKERSÅ" inte fungerar.

Rationella, logiska förklaringar istället!Annat "nättert" idag är ju hur POLISEN.
Ja, POLISEN I FINLAND anno 2016 tycker att 
"Polisen: Det viktigaste är att inte dricka sig berusad"

ARTIKEL LINK.

Jaha ja, JAG trodde det viktigaste var att inte VÅLDTA.

Kan du inte låta bli att våldta så far inte på festivaler.
Lätt.
Är du polis och säger sånt där så utbilda dig.
Vi har ju sett fina exempel på HUR FEL DET GÅR då man enkom skyller på alkohol och ignorerar problem med hypermaskulinitet, toxisk maskulinitet och maktstrukturer blir det ingen rätt skipad.

Checklist

Michaela Röman säger det bättre i sin ledare:
"Finland sackar efter i fråga om sexuallagstiftningen. Enligt finsk lag krävs inte samtycke för sex, för att man – och det är oftast en man som våldtar – ska dömas för våldtäkt förutsätts att våld eller hot om våld har förekommit. Våldtäkt är det också fråga om då offret själv varit i sådant tillstånd att hen inte kunnat fatta egna beslut.

Sveriges statsminister Stefan Löfven (S) reagerade starkt mot det sexuella våldet under de festivalerna och meddelade i början av veckan att regeringen nu ska se över våldtäktslagstiftningen. Detta kunde med fördel sätta press också på de finländska beslutsfattarna.

Det är egentligen ofattbart att det börjar närma sig ett sexualbrott först då våld eller hot om våld förekommer. Det enda naturliga och korrekta är att man inte rör en person som inte gett tillstånd till det. Oavsett hur kort kjol personen i fråga har klätt sig i. Oavsett tid, plats och egna lustar.

Till de män som också nu känner ett behov att försvara sig, få ut ett "inte alla män". Det här är ett strukturellt problem, större än du. Det gäller för alla, i synnerhet män, att repetera det här som man repeterade tabellerna i skolan; det handlar om jämställdhet, respekt och hänsyn. Kan man inte tygla sina lustar ska man stanna hemma och repetera en gång till. Ett nej är ett nej."


 
10.07.2016 kl. 18:10

Poesi, flunssa, samt antifeministiska tendenser i svenskfinland.

Här är ju självfallet videona från Rap and Poetry evenemanget!
Tanken blev på hyllan efter några minneskortsdramer och mååånga timmar editering, samt efter det igen lite flunssor.

Här är hela alltihopa i playlists!
 
Förutom det så har debatter gått vilt på min fb, då det tydligen upplevs extremt kränkande då någon talar om sexism emot kvinnor, våldsstatistik samt feminism.

Tragikomiskt nog så bevisar ju dessa hur mycket det ännu i dagens läge, anno 2016 behövs feminism och j***vligt mycket mer medvetenhet och utbildning!

Måste till och med lägga upp en ny "klagotråd"(LINK), ("GAMLA Klagotråden" LINK)där man får ta allt det där *personliga* så det slutar derailas i diskussionstrådarna. Mest besviken är man ju att det är bekanta och "kompisar" som hoppar upp med så attackerande attityder och förlegade traditionalistiska synvinklar.


"Män har mer testosteron så det är säkert det"
Öhhö, jaha, men väntas nu, jag förespråkar alltså för att män ÄR RATIONELLA tänkande varelser som INTE är slavar för sina instinkter. Att "män" KAN ta ansvar över sina valda ord, handlingar och tankar. Att *MÄN* är MÄNniskor? Att påstå att TESTOSTERON är något som hindrar det... är ganska ologiskt tycker jag.

FB-Inlägg
*postar meme på 4chans antifeministiska rally*
*när konfronterad med fakta skrattar bort det och tar noll ansvar*
*blir sur och postar massa inlägg som tas bort på grund av osaklighet, postar sedan mitt inlägg till sin FB med en helt snedvriden beskrivelse av förloppet*Moget liksom.

Men som sagt, dessa förlegade och tråkiga händelser är faktiskt tragikomiska för de med ATT de finns visar precis att arbete för jämställdhet ännu behövs. För alla dessa typer går ut i sina skolor, arbetsplatser etc med den här attityden.

Om man blir så upprörd av att en enskild människa tar upp jämställdhetsfrågor på sin privata facebook-vägg så är det nog ganska huisigt.

Jag välkomnar diskussion, det är ibland det bästa, mest utvecklande, underbara som man kan göra för att utveckla vårat gemensamma boende på jorden! Diskussion innebär också att lyssna. På sådana som har annan "startlinje" och utgångspunkt än en själv. De som levt i sådant du inte.

Så då det återkommande hoppas på persona, kallas andra "flickor", "retard", inte svaras på motfrågor - ja, då är det inte diskussion utan derailing/mobbning/härskartekniker/totalt orelevant/ ignorant och kanske någon konstig vilja att jävlas/få uppmärksamhet/tro sig veta bättre utan fakta utan på mutu - vad än, men ofruktsamt är det.


Här en bra video om privilegium.
För vissa som hoppar på folk där på some har nog noll koll på hur det kan vara att inte födas som VIT - MAN - HETERO - I VÄST.
 

08.07.2016 kl. 22:42

Editediteditediiiit

Sådär - det var huisiga keikkor på Rap and Poetry, och efter det blev det huisiga antibiotikakurer! Måste nog få chop-chop-svar på chop-chop av tonsill, det är verkligen otrevligt med ekkorhjulet av inflammationer! Editera min tonsill, tack!

dizi estradpoesiFI
Jag fick rita fönster på Rap and Poetry-evenemanget.

Har haft en utmaning att hålla på och editera all video, för även ögonen inflammerades igen, så det ligger efter i tidtabellen! Men småningom!

Annat som hänt - bror fyllde år. Perus-klassisk födisgrillning. Traditionellt bidrog våren med sin kallaste dag då faktiskt!

kaka brorBror och kakan.

hund ut dixiHund och viljan ut.

dizi kalltJag och kölden.


Fick dock äntligen ritat en doodledog, har varit så mycket annat att jag saknat dem!

doodledog doodle dog illustration
Doodledog quotes and pawems: Summertime, and scratching is easy!


 
06.06.2016 kl. 22:50

Gig i HKI! Rap, poesi och gratis kaffe!

Trots tonsilldramatik kommer jag stiga upp på scen på lördag, skall bli riktigt intressant att se hur det går!
HÄR hittar ni evenemanget på FB, både rap och poesi serveras + OPEN MIC!
PLUS - gratis kaffe! Och inget inträde heller!

Pusslar nu sista bitarna av mitt set och överväger förändringar, har en relativt ny dikt som jag kanske tänker testköra! Funderar som set-recept att

-nåt gammalt
-nåt nytt
-nåt finskt
och nåt RYTM! Kommer dra en ny-ish låt också alltså!

Här under poesi på levande bild med lite kritik mot dessa tokiga nedskärningar i utbildning, vård etc. vår regering håller på med. Det läcker. Det läcker stydigt!Open mic förhands-amälningarna stänger idag, men man kan också anmäla sig till dem på plats!

Men jo, nu en massa té, lite vila, och krafsa hunden!
Ja.
The mandatory dog-picture:
dog mutt muttstyleRömppis åkte maga-kana här en dag. 

12.05.2016 kl. 22:38

Tonsill-mysteriet

Det har varit en intressant period av lite-krassligt-lite-hela-tiden, och äntligen fick jag svar om varför.

Min toncill har vuxit tillbaka.
En av de j*vlarna.
Brukar alltid hamna in i infektions-ekkorhjul då de gör det.

Ja, skrivet i den formen, för det är typ 4-5 gången de växt tillbaka!

Börjar fundera på att hitta på ett superhjälte-namn, typ, regenerative-woman. Eller Tonsill-tanten.

Om det nu råkar vara någon härute (som hittat till min blogg), som varit med om samma så kommentera! HUR många gånger har det hänt dig?


Annat nämnvärt som hänt under bloggens tysta stund:
vi rakade hunden!
dog shaved xyorkie adoptdontshop cute mutt"Can we keep it?" 
03.05.2016 kl. 10:10

dizi di2i digging it blue dress poet artist yellow boots


Grafik, illustration, design / Musik, rap, hip hop, kompositör / Estradpoet, ordkonstnär, dyslektiker / Konstnär, kreativitet, blandras i kultur


LINK; där hittar du allt möjligt från musik till poesi, grafik och evenemang jag hållit på med under mina år.


LINK; min artistsida på Fb

På Instagram: di2i


---


dizifinlandÄTÄTÄTgmail.com

En människa som upptäcker livet på smala, vindiga stigar

---

Raaseposse projektet jag producerat, ladda och lyssna!
 


---

BLOGS

Anne Hietanen
Anna Lindholm
Angelina Davini - En Frisörs Blogg
Biffen!
Emmelemzie
Fager Dam
Grön i Åbo
Hipsu
Karin
Linn Jung
Mmalins
Nanó
Nickby Rapporterar
Oscar Lehtinen
Diktpool
Sandra Vaihela
Satu
Smilla
Peppe
Pimples
Red
Tommix!
Tubbs
Vonne

---

FOTO & KONST

Estradpoesi FI - ORDKONST och poesi

Gasarvid ​ - konst
Haliz - foto
Hobbyfotografen​ - foto
Laura Mendelin​ - foto
MINIMAL Street Art
NIMI​ - konst
Tee​ - foto

---

MUSIK

Qruu's blogg och hemsida

music - iD (iLL Division) min & brors musik
music - diZi's myspace

---